BLOG

Parça Kontör Bayiliği Neden Karlıdır?

Parça Kontör Bayiliği Neden Karlıdır?



Parça kontör, iki binli yıllarda var olan, kazı konuş adı verilen kartlara bir alternatif olarak doğmuştur. Ülkemizde faaliyet gösteren her telefon operatörü markalarına ait parça kontör bulunur. 2003 yılı itibariyle çokça ilgi gören parça kontörler, genel olarak beş lira ve katlarında olarak yetmiş liraya kadar satılmaktadır. Parça kontörlerin satışı bayilikler tarafından yapılmaktadır ve aldığınız kartın miktarı, operatörler aracılığıyla kişinin hattına transfer edilmektedir.

Özellikle ani durumlarda hızlıca kontör yüklemenizi sağlayan kolay ve pratik bir yöntem olarak karşımıza çıkan parça kontör satışı, birçok yerde yapılmaktadır. Türkiye’de parça kontör satan beş yüz civarı firma ve bu firmaların binlerce bayilikleri bulunmaktadır. Bu alanda on binin üzerinde çalışan insan vardır. Parça kontör satışı hem alıcı hem satıcı için avantajlı ve kolaylık sağlayan bir uygulamadır. Önü çok açık olan ve çokça ihtiyaç duyulan parça kontör satışı, yıllardır önemini koruyan bir yere sahiptir.

Parça Kontör Bayiliği Karlı Mıdır?

Parça kontör satışından kar elde etmeniz satacağınız kontör miktarına bağlıdır. Ortalama olarak her parça kontör satışı için bir lira kadar karınız olmaktadır. Parça kontör satışında bu kar en az doksan kuruş, en fazla ise dokuz lira olmaktadır.

Parça kontör satışından kar etme oranınız, başka herhangi bir ürünle karşılaştırıldığında hep daha yüksek olacaktır. Çünkü bu oranda bir kazanç sağlamak için ayıracağınız sermaye, parça kontör satışında diğer ürünlere göre çok azdır. Aynı zamanda kar oranınız, satış sayısıyla birlikte, sattığınız parça kontörlerin miktarı arttıkça da doğru orantılı olarak artacaktır. Örneğin beş adet, beş liralık parça kontör satışından elde edeceğiniz kar ile beş adet yirmi liralık parça kontör satışından elde edeceğiniz kar aynı değildir. Beş adet, yirmi liralık parça kontör daha fazla kar etmenizi sağlayacaktır.

Parça kontör satışını var olan dükkanınız üzerinden de yapabildiğiniz için ekstra bir sermaye ayırmanıza gerek kalmaz ve bu satışlardan ek gelir sağlarsınız.

Parça Kontör Bayiliği Herhangi Bir Sektörde İş Yaparken Alınabilir Mi?

Parça kontör birçok yönden avantaj sağlayan bir iştir. Birçok kişi bayilik alarak parça kontör satışı yapmaktadır. Her geçen gün daha da artış gösteren bu bayilikleri almak için sadece telefon ve benzeri işlerle uğraşmak zorunluluğu yoktur. Herhangi bir sektörde dükkanınız var ise bayilik satın alarak parça kontör satabilir ve ek gelir sağlayabilirsiniz. Parça kontör satışının kar getiren en önemli noktası ise hali hazırda var olan iş yerinizde parça kontör satışına başlamanızla olacaktır. Eğer şimdi sayacağımız dükkanlardan birine sahipseniz ve dükkanınız işlek bir yerde ise parça kontör satışı yapmanızın önünde hiçbir engel yoktur. Parça kontör satış bayiliği almak için; Tobacco Shop, Bakkal, Kafe, Market, Tekel Bayii, Kırtasiye, Çiçekçi, Cep Telefoncu, Büfe, Oyun Salonu, Kuruyemişçi, İnternet Kafe, Benzin İstasyonu, Eko Mini, Cep Telefoncu, Turkcell TİM, Turkcell Alt Bayisi, Turkcell TSN, Turkcell Mavi Nokta, Vodafone Store, Vodafone Express, Vodafone Alt Bayisi, Vodafone Shop, Vodafone Silver, Türk Telekom Bayisi, Türk Telekom AİM, Türk Telekom Alt Bayisi, Türk Telekom ASN, Bilgisayar Satış, PTT Acenteliği, Kantin, Kafeterya, Elektronik Satış, Teknik Servis, Fotoğraf Stüdyosu, Sarraf, Taksi Durağı, Dernek, Kuyumcu, Emlakçı, Sanal Mağaza, Sigorta Acentesi, Çilingir, Su Dağıtım Bayisi, Fatura Ödeme Merkezi, Telefon Aksesuarcı, Playstation Oyun Salonu gibi bir işletmeye sahip olmanız yeterlidir. Bunların yanında parça kontör ile birlikte, fatura tahsilatı bayiliği de almanız mümkündür. Böylece var olan işinizi yaparken ekstra kazanç da sağlamanız kolay olacaktır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, yukarıda saydığımız ya da saydıklarımıza benzer iş yerlerine sahipseniz, ek gelir için bayilik almak sizin için çok yararlı olacaktır. Özellikle yol kenarı, işlek bir cadde, merkezi bir yerde iş yeriniz varsa bayilik yapmayı düşünmelisiniz.

Parça Kontör Bayisi Nasıl Olunur? Parça kontör satabilmek için bayilik veren firmalara bakmanız gerekir. Bayisi olmak istediğiniz firmanın bayilik formunu doldurmanız yeterlidir. Başvurunuz onaylandığında bayiliğini aldığınız firmaya, satış yapabilmek için satacağınız parça kontörler adına bakiye düşünmeli ve firmaya bu parayı ödemeniz gerekmektedir. Bunu yaptıktan sonra kolayca parça kontör satabileceksiniz. Ayrıca bayilik aldığınızda sadece parça kontör satmakla kalmayacaksınız. Aynı zaman da gsm firmalarının kullanıcılara sağladığı belli başlı iletişim paketleri de satabilirsiniz. Ayrıca birçok parça kontör temini yapan ve bayilik veren firma bayilik verirken ücret almamaktadır. Parça kontör satışı yapan ve bayilik veren şirketler, gsm operatörlerine bağlı çalışmazlar. Gsm operatörleri bir süre bu satışı kazı konuş kartları satarak yapmaya çalışmışlarsa da maalesef olumlu sonuçlar alamamış ve bu uygulamayı kalıcı hale getirememişlerdir.

Siz de yukarıda bahsedilen dükkanlardan birine sahipseniz ve parça kontör bayiliği yapma fikri aklınıza takıldıysa, ücretsiz bayilik veren bir firma ile şansınızı denemelisiniz. İnanın ek gelir elde ettiğinizde sonuçtan memnun kalacaksınız.